Германският антимонополен орган започна проверка за злоупотреба относно условията за продажба на билетите за Европейското футболно първенство през 2016Германският  футболен съюз е обвързал продажбата на билети за мачовете на германския национален отбор в Европейското първенство по футбол през 2016 г. с платено членство във фен клуба на националния отбор. В края на март германският антимонополен орган  Bundeskartellamt оповести, че е започнал административно производство за проверка и оценка на тази практика от гледна точка на съответствието й с правилата на конкурентното право.


Според публикуваното мнение на председателя на този орган  подобна практика може да представлява злоупотреба, защото за закупуване на билет се изисква наличие на платено членство във  фен клуба на националния отбор. Това изискване не само увеличава общата цена на билета, но с оглед ограничения брой на билетите всеки желаещ ще дължи такса за членство във  фен клуба, но не всеки член на фен клуба ще може да закупи билет.
Европейското първенство по футбол ще се проведе през лятото на 2016 във Франция и ще бъде организирано от Евро 2016 SAS, съвместно предприятие на УЕФА и Френската федерация по футбол (FFF). Германският  футболен съюз (DFB) е подчинил възможността за закупуване на билети от националната квота  на условието  за платено членство във фен клуба на националния отбор. От друга страна, 19 от 24-те участващи страни са поставили само изискванията за гражданство или пребиваване като условие за покупка на билети за мачовете на съответния им национален отбор.

Източник: официалната интернет страница на Bundeskartellamt


Популярни публикации от този блог

Може ли работодателят да обжалва болничен лист, издаден за негов служител ?

Модел на жалба от работодателя срещу болничен лист

За даването на парични заеми не се изисква лиценз - даването на пари в заем не следва да се третира като престъпление